21.05.2019

BAU och Kragh & Berglund uppmärksammar den Biologiska mångfaldens dag!

Vi uppmärksammar den Biologiska mångfaldens dag 22/5 med föreläsningar, växtförsäljning och ekologiskt mingel för våra anställda.

För att uppmärksamma frågan om biologisk mångfald startades för två år sedan ett initiativ för att etablera Biologiska mångfaldens dag som en naturtemadag med fokus på artrikedom. Redan första året engagerade sig Sveriges naturföreningar, kommuner, länsstyrelser, naturum och mängder av privatpersoner. I fjol arrangerades det över 190 aktiviteter i samband med Biologiska mångfaldens dag 22 maj och i år sker en bra bit över 200 evenemang runt om i landet, från Kiruna i norr till Ystad i söder.

På BAU är det för andra gången vi uppmärksammar dagen som del i det rikstäckande arrangemanget –  i år kommer Per Bengtson att prata om den livsviktiga mångfalden, Jonas Berglund visar en serie av landskapsarkitekternas projekt och Pella Thiel berättar vad vi kan göra för att ställa om till ett mer hållbart samhälle.

 

Läs mer på www.BioMfDag.se

Alla aktiviteter: www.biomfdag.se/aktiviteter-karta

Hashtag: #BioMfDag

Huvudpartner: Naturskyddsföreningen