Mjölnaren

ÅR
2017–2018
UPPDRAGSGIVARE
JM
ADRESS
Kv. Mjölnaren, Järfälla
OMFATTNING
97 lägenheter
PROJEKTSTATUS
Färdigställt

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo.

I den växande stadsdelen Söderdalen, Järfälla, projekteras kvarteret Mjölnaren som beräknas vara färdigt för inflyttning i början av 2018. Projektet omfattar 97 bostadsrätter om ett till fyra rum och kök fördelade på ett lamellhus och två punkthus. Husen kläs med hårdbränt tegel vars yta fångar upp solljuset och ger kvarteret en skimrande ton. De olika byggnadskropparna har var sin karaktär genom sina tre olika kulörer på teglet. På så sätt skapas variation i kvarteret och ger det en rikare upplevelse.

Samspelet mellan det individuella och det gemensamma är centralt i Mjölnarens arkitektur, vars byggnader är både lika och olika på samma gång. Nästan alla lägenheter i kvarteret Mjölnaren får balkong eller uteplats – vissa får till och med två. De båda punkthusens balkonger utmärker sig med sina rundade hörn, vilket ger husen extra karaktär med ett slankare uttryck och mjukare kontur.

Bilder från JM