30.11.2018

Lyxiga hus i ArkDes pepparkakshusutställning!

I juryn för Pepparkakshus 2018, ArkDes baktävling för alla, sitter i år Kristin Gausdal, delägare på BAU. Hon beskriver likheterna mellan att rita ”riktiga” hus och att göra pepparkakshus:
– Jag tror i båda fallen måste man på ett kreativt sätt omvandla en uppgift/ett program till en fysisk form. Man måste arbeta med konstruktionen och vara medveten om hur man sätter ihop saker, och i fallet med pepparkakshus arbetar man ju med prefabricerade byggelement – något man också ofta arbetar med i verkligheten.
– Jag kommer att kika på hur man har tolkat temat och översatt det till fysisk form, graden av nyskapande och kreativitet, de skapade rumsligheterna och sammanhangen, materialitet och konstruktiv förmåga.

Prisutdelningen sker den 16 dec kl.13.00 på ArkDes, Exercisplan 4, Skeppsholmen. Fri entré.

Läs mer om utställningen här:
http://www.mynewsdesk.com/se/arkdes/pressreleases/lyxiga-hus-i-arkdes-pepparkakshusutstaellning-2798959

Foto: Viktoria Garvare