ICA Barkarby-staden

ÅR
2012–2014
UPPDRAGSGIVARE
ICA Fastigheter AB
ADRESS
Barkarby
OMFATTNING
29 000 m2 BTA
PROJEKTSTATUS
Färdigställt

Ett köpkvarter som gestaltats med intressanta, bearbetade betongelementfasader som skiljer sig från det vanliga. Miljöbyggnad Silver. Flottiljen nominerades  i kategorin Bästa Köpcentrum i NCSC Awards 2015,

Flottiljen var det första uppförda kvarteret i Barkarbystaden och ritades åt Ica Fastigheter 2012–2014. Kvarteret bildar en övergång från den stora handelsplatsen till närservice för den nya stadsdelen och innehåller bl.a. Ica Maxi, Systembolag, vårdcentral, gym och annan serviceverksamhet. Kafé, restaurang och mindre butiker ligger i gatunivå och ger en trevlig småskalighet i kontrast mot bostadskvarteren och torget i öster.

Betongelementfasadernas spårade mönster, sockelvåningens stenbeklädnad och en högdel med vertikala bakomlysta stållameller ger köpkvarteret ett intressantare och mer bearbetat uttryck i förhållande till var det brukar vara i köpcentrum.

Flottiljen certifierades Miljöbyggnad Silver och var ett av sex nominerade projekt i NCSC Awards 2015, i kategorin Bästa köpcentrum.

Ågren konsult tog fram förslaget som gav Ica Fastigheter markanvisningen. BAU har sedan förändrat och anpassat förslaget genom bygglov, hyresgästskisser, projektering och uppförande.

Relaterade inlägg