Vallgossen

ÅR
2000 - 2002
UPPDRAGSGIVARE
JM
ADRESS
Kv. Vallgossen, Kungsholmen, Stockholm
OMFATTNING
126 lägenheter
PROJEKTSTATUS
Färdigställt
KONTAKT

Kvarteret Vallgossen  – en klassisk infill med bostäder i S:t Göransområdet som också innebar starten för en ny syn på kvartersstrukturen i Nordvästra Kungsholmen.

Kvarteret Vallgossen, byggd på tidigare parkeringsplats intill Fridhemsplan, omfattar 126 lägenheter med hög IT-standard.

Mot en sydvästorienterad gård har lägenheterna generösa balkonger, uteplatser eller terrasser. Sockelvåningar av granit, putsade fasader med detaljer av cederträ och screenmönstrade glasade balkongfronter. Huset är en klassisk infill, och bildar ett fjärde kvartershörn vid en korsning i innerstaden, som tidigare låg öppen efter den modernistiska planprincip som tillämpats för St. Görans Gymnasium.

Läs med om projektet här!