Trekanten 5

ÅR
2015–2023
UPPDRAGSGIVARE
Castellum
ADRESS
Danderyd
PROJEKTSTATUS
Färdigställt

I en långsiktig förvaltning av kontorsfastigheten Trekanten 5 har BAU med tydliga grepp fått den robusta byggnaden att leva vidare för nya hyresgäster.

I ett uppdrag som husarkitekt med start 2015 för Kungsleden har BAU genomfört hyresgästanpassningar i fastigheten under många är. När Castellum förvärvade byggnaden, med centralt läge mellan tunnelbanan i Mörby Centrum och Roslagsbanan station Mörby, utvecklades fastigheten ytterligare. Trekanten, uppförd 1975, är ett fint exempel på hur de senmodernistiska byggnaderna med stora våningsplan kan få nya planlösningar när behoven förändras. I samband med förädlingen möjliggörs nya tekniska installationer som dessutom ger byggnaderna bättre miljöklass.

BAU har skapat en ny gemensam loungeyta för de många olika hyresgästerna. Detta genom en genomgripande inredning, med platsbyggda snickerier, möbler och inredningsdetaljer som håller ihop karaktären inom byggnaden och som ger dess hyresgäster en attraktiv och inbjudande arbetsmiljö där de gemensamma ytorna välkomnar så väl anställda som besökare.

Programmet inbegrep även en ny entréplats mot rondellen samt vindfång och skyltprogram. Fastigheten annonserar sig här mot Danderyds södra infart och genom de stora, nya fönsteröppningarna har entréytan gjorts till en generös och samlande mötesplats. Den nya loungen sammankopplar även kontorsentrén med den i huset befintliga restaurangen Bra Mat vilket ger de båda verksamheterna ett mer naturligt samband. I fastigheten finns dessutom allmänna konferensytor, gym och en egen padelbana.