Vertex

ÅR
2018
UPPDRAGSGIVARE
Vertex Pharmaceutical
ADRESS
Stockholm
PROJEKTSTATUS
Färdigställt
KONTAKT

För Vertex Pharmaceuticals svenska lokalkontor på Torsgatan i Stockholm har BAU skapat en inredning med specialritade snickerier och tydlig färgsättning.

Lokalerna, längst upp i Stockholms ”Flat Iron Building” på Torsgatan, karaktäriseras av de dominerande fönsterpartierna, de snedställda väggarna och den spetsiga byggnadsformen (strykjärnet). En utmaning var att skapa rumsorienterade tillägg som samtidigt gav kontorsytorna räta vinklar – radiatorskydd, fönsterbänkar och en mellanvägg i form av spaljé med stående träribbor platsbyggdes för kontoret. Det ljusa rummet har kompletterats med en dov färgsättning som ger tyngd åt de få fasta partierna och inretts med nordiska möbler och träslag vilket ger det amerikanska företaget en svensk ton i lokalerna.

Länkade projekt