Stressa lite mindre!

Är du orolig för att inte få jobb eller praktik?

I en undersökning av Sveriges Arkitekter framgår det att stress är ett utbrett problem på arkitektskolorna. I undersökningen framgår det bland annat att studenterna oroar sig för att inte få jobb. Kristin Gausdal, arkitekt och partner på BAU, har ett konkret råd för den första jobbansökningen:

– Vi ser att väldigt många lägger mycket tid vid praktikansökningar på att fixa till en snygg portfölj. Gör inte det! Jag vill se en portfölj där man ser en tydlig utveckling och att ni lärt er mycket under er studietid och testat olika typer av projekt. Lägg inte massa tid på att fixa till det ni gjorde i ettan i Photoshop.

Kristin rekommenderar också dig som nyanställd att ta med sig nyfikenheten från skolan in till arbetsplatsen. Omfamna att du inte direkt vet hur du ska använda den kunskap du har. Det enda vi säkert vet som arkitekter är att vi inte kommer kunna allt utan hjälp av andra.

Man måste inte kunna allt. Njut av att fortsätta lära.

Sveriges Arkitekter har filmat ett seminarium där undersökningen presenterades för studenter. Kristin deltog i ett panelsamtal under temat “Räcker jag till?”

Se Arkitekturfrukost för arkitektstudenter här