Julie Sponar

BAU har en ny kollega som vi gärna vill presentera!
Julie Sponar är född och uppvuxen i Berlin, studerade Arkitektur på Bauhaus Universität i Weimar och flyttade till Sverige 2006. Sedan dess har hon bott och jobbat i Stockholm.

Julie är projektanställd på längre tid för att förstärka vår kompetens i en arbetstopp i ett kommersiellt innerstadsprojekt – och vi såg henne direkt som en av oss. På frågan hur hon hamnade här berättar hon: ”Jag kom till BAU när jag minst anade det och ser fram emot att uppleva den kommande tiden här på kontoret, jag tror att det kommer att hända en del spännande saker. Det finns en diversitet och öppenhet på BAU, med många nationaliteter och olika bakgrund bland kollegorna, som jag trivs med, och så är det en stor professionalitet som genomsyrar verksamheten!”

Julie har jobbat som arkitekt en längre tid och berättar om sin yrkesbana; inte bara en rak väg – en erfarenhet hon delar med många. ”Att jag valde att utbilda mig till arkitekt kommer nog av att jag lockades av att i en kreativ process skapa något bestående. Under min tid på olika arbetsplatser har jag fått jobba med en bred blandning av projekt, och eftersom jag från början hade siktet inställt på bostäder blev det väl inte riktigt som jag hade tänkt – men jag trivs väldigt bra med det idag!”

Julie är ju naturligtvis mer än sitt yrke, så här beskriver hon det som intresserar henne: ”På somrarna seglar jag med familjen i Stockholms skärgård och mitt nyaste intresse är bandy, som jag började spela tillsammans med mina barn (och ja, det är bandy på is).”

”Jag är även ledare på Friskis & Svettis – kom och haka på någon gång.” Klart att vi hakar på! Välkommen till BAU, Julie!

Alla intervjuer
Julie Sponar
Caroline Jödahl
Lara Gengler
Sverker Arvidsson
Uros Aleksic
Tim Fredriksson
Marjorie Yeo
Caroline Närlinge
Mariia Smoliakova
Amer Marroush
Louise Björkander
Thomas Touma
Karin Dohrnér
Alex Vasile
Melker Svensson och Alexander Hallberg
Erik Bacho
Daniel Albrecht
Henrik Brodén
Dan Weidersjö
Cecilia Hägglund Skog
Jorge Cobacho
Piotr Pietras
Mathias Eliasson
Lina Prentz
Petra Adamsson
Germán Gonzalez Damonte
Karin Fröjd
Fanny Wetterrot
Leonie Greiner
Dacil Lorente
Rasmus Sjöström
Gabriella Horváth
Karen Fedoruk
Scott Raper
Martina Engblom
Anton Rathsman